Keresés
A menürendszer használatáról

A Chip magazin júliusi számának cikkajánlója

2022.08.23 12:22

Kedves Olvasóink!

Friss hírekkel, tesztekkel, és rendhagyó módon egy nagyon részletes és hasznos extra melléklettel megérkezett a Chip magazin júliusi száma, amit a megszokott módon ismét Pregh Balázs hozott el nekünk. Fogadják szeretettel!

1. Aktuális - Apple

Tim Cookot sokan fantázia nélküli, amolyan középszerű vezetőnek gondolják, de elképzelhető, hogy erre hamarosan rácáfol, ugyanis egyre jobban belefolyik az új hardverek és szolgáltatások tervezésébe. Mi lesz az Apple legújabb dobása?

A cikk első része itt: Apple I. 

A második része pedig itt érhető el: Apple II.


2. Aktuális - Eset oldalak

A cikk szerzői tíz valódi okot sorolnak fel, ami miatt bedőlhetünk komolyabb csalásoknak. Azzal tisztában vagyunk, hogy a csalások egymásra épülnek, a csalók pedig merítenek egymás módszereiből, mi pedig kellő mennyiségű adatmorzsát hagyunk magunk után ahhoz, hogy azokat fel lehessen használni. A részletekért kattintson a cikkre, ami itt érhető el: ESET-oldalak


3. Aktuális - Hírek

Az Intel bemutatta terveit a jövőre nézve.

EU-s büntetés után módosítja oldalait a Google.

Mi lett annak a kutatásnak az eredménye, ami a Home Office-ban végzett munka hatékonyságát vizsgálta?

Az EU erőlteti az USB-C csatlakozót. Vajon meghátrál az Apple?

Írországban hatalmasra duzzadt az adatközpontok fogyasztása.

Bővebb információkért kattintson a cikkre, ami itt érhető el: Hírek


4. Aktuális - Otthoni hálózat

A cikk szerzői részletesen elmondják, miképp lehet a legbiztonságosabb, leghatékonyabb és leggyorsabb hálózatot kialakítani otthonunkban. Ki gondolta volna, hogy a szerzők a Wi-Fi 6-ot javasolják?

A cikk első része itt: Otthoni hálózat I. 

A második itt: Otthoni hálózat II.

A harmadik rész pedig itt érhető el: Otthoni hálózat III.


5. Aktuális - Portré

"Az internet egy üzlet, és sajnos mindenestül a pénzről szól."

Jelen cikkben Ethan Zuckermant ismerhetjük meg, aki a felugró reklámok feltalálásának köszönhetően vált híressé, amiért később bocsánatot is kért, hozzátéve, hogy nem azzal a céllal hozta létre, ami végül is kikerekedett belőle.

A cikk itt érhető el: Portré - Etha Zuckerman


6. Gyakorlat - MI egyszerűen: mesterséges intelligencia kicsiben

A Coral DEV Board Mini készüléket Google fejlesztőknek szánták, de akár otthon is kísérletezhetünk a mesterséges intelligenciával, vagy más érdekes projektekkel. A cikk szerkesztői most azt mutatják meg, miképp lehet képfelismerő rendszert felépíteni.

A kétrészes cikk első része itt: MI egyszerűen: mesterséges intelligencia kicsiben I.

A második része pedig itt érhető el: MI egyszerűen: mesterséges intelligencia kicsiben II.


7. Gyakorlat - Windowsváltás: Windows-11 most, később vagy soha?

Mostanság gyakran felmerülhet sokunkban a kérdés, váltsunk-e operációs rendszert. Mikor érdemes és mikor nem? A cikk szerzői határozott vélemény nélkül, néhány tény összefoglalásával segítenek a döntésben.

A kétrészes cikk első része itt: Windowsváltás: Windows-11 most, később vagy soha? I. 

A második része pedig itt érhető el: Windowsváltás: Windows-11 most, később vagy soha? II.


8. IT biztonság II. Tippek a Mobilunkhoz

Manapság már nem elegendő csak a számítógépünktől távoltartanunk a betolakodókat. A magazin extra mellékletének második része pontos útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy milyen módon védhetjük meg a legszemélyesebb adatainkat tartalmazó mobiltelefonunkat.

A kétrészes cikk első része itt: Tippek a mobilunkhoz I. 

A második része pedig itt érhető el: Tippek a mobilunkhoz II.


9. Teszt - Appkalauz

A cikkben, ahogy mindig, most is bemutatásra kerül néhány hasznos vagy épp érdekes alkalmazás. Ezúttal sorra kerül az Inshot videószerkesztő, a Smash Hit névvel ellátott megnyugtató futós játék, valamint az Ocearch Shark tracker is, ami pedig a tengeri világgal kapcsolatosan nyújt számunkra érdekes adatokat, de górcső alá kerül egy rendkívül hasznos alkalmazás is, amelynek adatbázisa tele van bejáratott kerékpár és gyalogtúra útvonalakkal. További érdekes alkalmazásért és néhány rövid hírért kattintson a cikkre, ami itt érhető el: Appkalauz


10. Vezércikk

Amióta elérhető a Windows-11, rengetegen váltottak át a használatára. Vagy mégsem? A játékosok egy része már megismerkedett az új operációs rendszerrel. Ennek részleteiről és néhány érdekességről számol be a cikk, ami itt érhető el: Vezércikk

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány