Keresés
A menürendszer használatáról

A szabadság súlyos terhei 1. rész

Kiadvány: Múlt-kor Magazin > 2016 > tél

Publikálás dátuma: 2017.04.26

Témakör: Havilapok

Feltöltő: Sajt

Címkék: Közélet ; Művelődés ; Társadalomtudomány

Ajánló

Paradox módon az első szelekciók után életben hagyottak és koncentrációs táborokba zsúfoltak túlélési esélyei a felszabadulás közeledtével - és a reménykedés felerősödésével - fordított arányban egyre inkább csökkentek. Az összeomlott központi adminisztráció az ellátás akadályozását, teljes megszűnését eredményezte, illetve felgyorsította az életkörülmények romlását.
A felszabadult magyarok hazaszállítása csak későn indult meg, a deportáltakat szállító vonatok megbízhatatlanul közlekedtek. Addig is, ha valaki nem indult el egymaga hazafelé, gyűjtőtáborokba helyezték, ami egyfajta "félszabadságot", "műszabadságot" jelentett legalább, és próbáltak ismét elfogadható életet élni.
Amikor végre hazaértek, nem volt könnyű dolguk. A hozzátartozókkal, rokonokkal való újraegyesülést csak remélni lehetett, illetve még mindig voltak, akik zsidóellenesek voltak.

Meghallgatás

A cikk meghallgatásához vagy letöltéséhez kérjük, jelentkezzen be mint Látássérült olvasó.

Megosztás

Köszönetnyilvánítás

Hozzászólások

Előző oldal Következő oldal
< Előző oldal Következő oldal >

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány