Keresés
A menürendszer használatáról

Újságolvasás a BlindShell Classic 2 készüléken

2024.01.17 10:56

Megjelent a Lapról hangra alkalmazás azon felhasználók számára, akik mindennapjaik során a rendkívül könnyen kezelhető, fizikai gombokkal rendelkező okostelefont, a BlindShell Classic 2 készüléket használják. Az applikáció használatával Ön az eddigieknél is kényelmesebben olvashatja el a Lapról hangra közösségi kezdeményezés önkéntesei által felolvasott újságcikkeket.

Rövid ismertető

A Lapról hangra alkalmazás letöltését és telepítését automatikusan kínálja fel a telefon. A cikkek meghallgatásához vagy letöltéséhez regisztrálnia kell a Lapról hangra közösségi kezdeményezés látássérült felhasználói közé. Ezt megteheti BlindShell készülékén is: az alkalmazás elindítását követően könnyedén elvégezhető a regisztráció. Amennyiben Ön szívesebben regisztrálna számítógépen, azt is megteheti a
www.laprolhangra.hu oldalon: ebben az esetben a regisztráció típusaként válassza a „látássérült olvasó” lehetőséget.

Amennyiben már van felhasználói azonosítója, a BlindShell készüléken a menüelemek között keresse meg a „bejelentkezés” gombot, majd írja be az adatait, amit a bejelentkezés során meg is jegyeztethet az alkalmazással, így a következő használatkor már nem szükséges újra beírnia azokat. Ezt követően a cikkek eléréséhez csak internetkapcsolatra  van szüksége.

Az applikáció indítását követően megjelenik a legfrissebb cikkek listáját tartalmazó képernyő. A kívánt cikket kiválasztva annak információs felületére jut. A lista elemei tartalmazzák a cikk címét, pár szavas leírását, a felolvasó és a kiadvány nevét, valamint elindítható a felvétel lejátszása.

Amennyiben Ön konkrét témakör szerint keresne olvasnivalót, vagy egy adott kiadványra kíváncsi, a főképernyő további lehetőségek menüpontját kiválasztva böngészhet kiadvány vagy témakör, de akár felolvasó szerint is!

Megkönnyíti az alkalmazás használatát, hogy kilépve belőle, az újbóli belépés esetén a legutóbb felkeresett felület jelenik meg. Ha például kiadványok szerint keres legszívesebben, kilépést, majd újbóli belépést követően ugyanazon a felületen folytathatja a böngészést.

Kedves Olvasó!

Önkéntes felolvasóink immáron 222 kiadványból olvastak fel több mint 13 ezer cikket, így bízunk abban, hogy Ön is talál majd kedvére valót. A Lapról hangra alkalmazás használatával új lehetőségek nyílnak meg, mert akár út közben is meghallgathatja a legújabb cikkeket, vagy böngészhet kedvenc kiadványai között. Bízunk abban, hogy az applikáció használatával jelentősen megkönnyítjük az információhoz jutást azon látássérült emberek számára is, akik szívesebben hallgatnak ember által felolvasott szöveget, és szeretnék bárhol élvezni az olvasás örömét.

Ha kérdései lennének az alkalmazás használatával kapcsolatban, vagy segítségre szorul a regisztráció elvégzésében, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: helpdesk@infoalap.hu.

Személyesen: kedden és csütörtökön 9-17 óra között a Budapest, XIV. ker. Szugló u. 9-15. szám alatti irodánkban.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány