Keresés
A menürendszer használatáról

Nyárvégi cikkajánló

2023.09.01 16:44

Kedves Olvasóink!

A legmelegebb évszak végéhez közeledve megérkezett nyárvégi cikkajánlónk, melyben teret adunk azoknak az önkéntes felolvasóknak, akik a nyár folyamán csatlakoztak hozzánk, vagy épp régi motorosként töretlen lelkesedéssel olvasnak fel nekünk. A felolvasók között akad olyan is, akivel már rég találkoztunk, így igazi meglepetésként ért bennünket, hogy újra jelentkezik. Változatosan érkeztek a felolvasott cikkek is: az IPM Pszichológia kiadvány mellett számos cikk került felolvasásra az Állatvilág, a HVG, a PC World, a Magyar Budo, a Mai ige, a Keresztény élet, valamint a Nők lapja magazinból. Fogadják szeretettel nyárvégi cikkajánlónkat!

1. Börtönbe kerül a hírességek Twitter-fiókjaival egy vagyont kereső hacker

Három évvel ezelőtt történt, hogy egy hacker feltörte a Twittert, mi több, neves cégek és híres emberek, így politikusok és művészek is a feltörés áldozatául estek. Miképp valósult meg a 2020-as Twitterhack? Hogyan sikerült végül elfogni őket? A cikkből kiderül, ami itt érhető el: Börtönbe kerül a hírességek Twitter-fiókjaival egy vagyont kereső hacker

Köszönjük a felolvasást, NagyBotond06!


2. Egy szív (Emoji) többet mond ezer szónál – ugye értjük még egymást?

Napjainkban elfogadottá, sőt, szinte követelménnyé vált az Emojik, GIF-ek, matricák és mémek használata. Majdnem biztos vagyok abban, hogy minden baráti társaságban szóba kerülnek a manapság igen kedvelt szimbólumok, a cikk pedig beszámol arról is, mennyiféleképpen értelmezünk egy adott Emojit attól függően, hogy melyik generációhoz tartozunk. Ki gondolta volna, hogy HR-esek és nyelvészek is foglalkoznak ezzel a témakörrel? Kiemelten ajánlom a cikk meghallgatását Zsenilia minőségi és élvezetes felolvasásában, köszönet érte!

A cikk itt érhető el: Egy szív (Emoji) többet mond ezer szónál – ugye értjük még egymást


3. Mindennapi csodák

Akadnak, akik szerint csodák már nem léteznek a mai világban, és olyanok is, akik teljes meggyőződéssel hiszik az ellenkezőjét. Kinek van igaza? Az elsőre rusnyának tűnő hernyóból bebábozódás után kifejlődő lepke nem maga a csoda? A tavasz közeledtével kizöldülő fák és virágok nem számítanak valóságos csodának? A tojásból kibújó, majd később a gondos madármama felügyelete alatt repülni tanuló fióka látványa mi, ha nem csoda? Talán aprók, talán néha észrevehetetlenek, de a csodák nap mint nap megtörténnek. A kérdés az, észre szeretnénk-e venni őket.

Köszönet a felolvasásért, Katazsofi!

A cikk itt érhető el: Mindennapi csodák


4. Pedro Pascal napjaink egyik legfelkapottabb filmszínésze

A Magyar Budo magazin az akciófilmek sztárjai közül ezúttal Pedro Pascalt mutatja be az olvasóknak.

Köszönjük a felolvasást, Andronicus!

A cikk itt érhető el: Pedro Pascal napjaink egyik legfelkapottabb filmszínésze


5. Maradj hűséges!

A Mai ige június 10-i jó tanácsa így szól: „Maradj hűséges, mert nincs más Isten, aki így meg tud szabadítani.” Milyen tanulságokat vonhatunk le a tüzes kemencébe vetett három héber ifjú történetéből?

A cikkből kiderül, ami itt érhető el: Maradj hűséges

Köszönet a felolvasásért, Norka!


6. Az iránta való szeretetből harcoltam

Maga a cikk egy keresztény tanúságtétel, ami egy függőségekkel harcoló lány Jézushoz való megtéréséről és a Tiszta Szívek mozgalmához való csatlakozásáról szól. A téma kifejezetten felnőtteknek ajánlott!

Köszönjük a felolvasást, Wik!

A cikk itt érhető el: Az iránta való szeretetből harcoltam


7. Bejrák, dikdikek, gerenukok

Nos, ha valaki megkérdezné tőlem, kik azok a bejrák, megvallom, nem tudnék válaszolni, és hasonlóképp felsülnék a dikdikekkel és a gerenukokkal kapcsolatban is. Az Állatvilág kiadvány cikkének írója Afrika szarvára látogat el, hogy bemutassa őket nekünk.

Köszönjük a felolvasást, Nagyluca12!

A cikk itt érhető el: Bejrák, dikdikek, gerenukok


8. Hogyan javíts az alvásod minőségén?

A cikk a már jól ismert praktikák mellett beszámol nekünk számos hasznos tudnivalóról, és tanácsokkal lát el bennünket alvásunk javítását illetően. Mi segíti a melatonin termelődését? Miért kellene minél több Magnéziumot bevinnünk a szervezetünkbe? Hol és milyen hőmérsékletű szobában aludjunk? Miért lehet hasznos az okosóra alvásfigyelő funkciója?

A cikkből minden kiderül, ami itt érhető el: Hogyan javíts az alvásod minőségén

Köszönet a felolvasásért, Feherliza!


9. Szemet szemért

A rizst mindenki másképp szereti: van, aki ragacsosan, van, aki pergősen, és még abban is különbözünk, hogy megmossuk-e vagy sem. Sőt, eltérően gondolkodunk abban a tekintetben is, hogy ha nem tisztítjuk meg, akkor miért nem, ha pedig megtisztítjuk, akkor mit várunk tőle a főzés során. Nos, amit idáig hittünk, egy kutatásnak köszönhetően most megdőlt. S hogy végül mi a konzekvencia, a cikkből a kutatás részletei mellett kiderül.

Köszönjük a felolvasást, Gadorikrisztina!

A cikk itt érhető el: Szemet szemért


10. A sötét oldal

Gyakran vezetővé válnak, méghozzá gyorsan és könnyedén. Veszélyesek a környezetükre, és a munkahelyi közösségre. Ők nagyrészt a sötét triádhoz tartozók közül kerülnek ki. A szokásos orvosi vizsgálatok nem mutatják ki jellemzőiket, és nincsenek betegségük tudatában. Ismerjük meg a nárcizmus, a machiavellizmus és a szubklinikai pszichopátia fogalmát! Mit jelentenek ezek egy vezető esetében? Hogyan jelennek meg ezek a személyiségjegyek egy szervezetben? Hogyan ismerjük fel őket? Miképp védekezhetünk?

Az IPM Pszichológia háromrészes cikkének első része itt, A sötét oldal 1

a második része itt, A sötét oldal 2

a harmadik része pedig itt érhető el: A sötét oldal 3

Köszönjük a felolvasást, Nagyluca12!

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány