Keresés
A menürendszer használatáról

Júniusi TOP 5 cikkajánló

2021.06.17 16:18

Kedves Olvasóink!
Önkéntes felolvasóink a nyári meleg érkezésével is lelkesen osztanak meg velünk érdekesebbnél érdekesebb hanganyagokat. Fogadják szeretettel cikkválogatásunkat!

1. A legtanulságosabb

Mindannyian tudjuk és tapasztaltuk is életünk során, hogy kommunikálni egymással sokféleképpen lehet. A kevésbé eredményes agresszív és passzív kommunikációval szemben a legcélravezetőbb mindenki számára az asszertív kommunikáció, amely minden, a szituációban érintett fél határaira tekintettel, együttműködés útján minden fél szükségleteinek és igényeinek kielégítésére törekszik. Egyszerűen hangzik, mégis elkövetünk olyan hibákat a kommunikációnkban, amire nem figyelünk fel, és aminek tudatában sem vagyunk. Az Erőszakmentes kommunikáció című cikksorozat felolvasott részeit meghallgatva számos példát találunk erre, és egyiket-másikat fel is ismerhetjük. A jó hír, hogy az asszertív kommunikáció tanulható!

Hálás köszönet a felolvasásért, Gcluca!

A cikk itt érhető el: Merünk-e bízni az alapvető jóságban?Merünk-e bízni az alapvető jóságban? III.


2. A legérdekfeszítőbb

 Meglepő a virtuális valóság több ezer éves története. A fogalom eredeti jelentése a gondolkodó ember megjelenésével egyidős. Ókori feljegyzések szerint egyes törzsek összegyűlve harci cselekményeket vizualizáltak, a törzsek harcosai tehát fiktív környezetben igyekeztek eljátszani, gyakorolni a kritikus szituációkat, így növelve a csapat győzelmének esélyét. Tudjunk meg többet a virtuális valóság technikai megvalósításának fejlődéséről, használatának módjáról, valódi hasznosságáról, valamint a hadi- és szórakoztatóiparban betöltött szerepéről!

Schutzdavid, köszönjük a felolvasást!

A kétrészes cikk első része itt érhető el: Virtuális valóság a cikk folytatódik: Virtuális Valóság 2. rész

Hasonló cikkek a témában: Gyógyító virtuális valóság; Virtuális valósággal a fekete kutya ellen


3. A leghumorosabb?

Manapság számos, az ember életminőségét javítani szándékozó, úgynevezett önbizalomedzővel találkozhatunk az interneten. Ők a párkereséssel kapcsolatban adnak hasznos tanácsokat, pénzügyi helyzetünk javulását ígérik, illetve a nők önértékelésének javításával kapcsolatban szolgálnak útmutatással.

A cikk írója önmagán tesztelte azokat a tipikus önbizalomnövelő módszereket, amelyeket általában javasolnak. Szerencsénkre tapasztalatait rendkívül humoros stílusban vetette papírra.

Hargitavillo, köszönet a felolvasásért!

A cikk itt érhető el: Önbizalomedzők


4. A legjobb történelmi témájú cikk

Boleyn Annáról és VIII. Henrikről sokat olvashattunk tanulmányaink során. Testvéréről, Boleyn Máriáról már annál kevesebbet: annyit azért tudni, hogy Annával kötött házassága előtt a király szeretője volt, s ebben az időben két gyermeke is született, így feltételezések szerint ők VIII. Henrik gyermekei. Ismerjük meg Mary Boleyn életét és családjával való kapcsolatát közelebbről Abadora tolmácsolásában!

Az angolul felolvasott cikk itt érhető el: Your guide to Mary Bolyn, sister of Anne Boleyn


5. Aktuális

Talán már túl sokat és túl sokszor hallottunk eltérő véleményeket az oltakozás kérdéséről. Jelen cikk írója a kormányok nagy dilemmáját veszi górcső alá a koronavírussal kapcsolatban. Hogyan lehet ösztönözni a lakosságot az oltakozásra, figyelembe véve a közösség érdekeit és az egyén alapvető jogait?

Kristof, köszönet a felolvasásért.

A cikk itt érhető el: Az oltás dilemmája


Kellemes kikapcsolódást kívánunk mindenkinek!

 

< Vissza a hír listához

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány