Keresés
A menürendszer használatáról

Elfeledett legenda 1. rész

Kiadvány: Múlt-kor Magazin > 2016 > tél

Publikálás dátuma: 2017.04.26

Témakör: Havilapok

Feltöltő: Sajt

Címkék: Művelődés ; Sport ; Társadalomtudomány

Ajánló

Gillemot Ferenc különleges sportember volt. A dualizmus korában élt, amikor a sportélet fellendült és számos új, addig ismeretlen sportág elterjedt. Ő ezeket a lehetőségeket nagyon jól kihasználta. Versenyszerűen sportolt és részt vett a sportszervezésben is.
Először kerékpáros és atlétikai eredményeivel hívta fel magára a figyelmet, majd a labdarúgásban és kerékpározásban is szép eredményeket ért el, illetve birkózó és evezős is volt.
Kezdeményezésére jött létre például a Műegyetemi FC, azaz a mai MAFC. Edzőként is dolgozott, hasznos tanácsokkal ellátva a labdarúgó csapatot. Őt tartják az első hivatásos labdarúgóedzőnek Magyarországon. Az evezésben is fontos felismerést tett, miszerint a nyers erő nem elég, elengedhetetlen a szinkronban végrehajtott mozgás.
Egész életét a sportnak szentelte, nem ismerte azt a kifejezést, hogy feladni.

Meghallgatás

A cikk meghallgatásához vagy letöltéséhez kérjük, jelentkezzen be mint Látássérült olvasó.

Megosztás

Köszönetnyilvánítás

Hozzászólások

Előző oldal Következő oldal
< Előző oldal Következő oldal >

Adó 1%-os kampány

Átlapozta a mai újságot? El tudja képzelni, hogy a reggeli kávézás közben vagy munkába menet ne fussa át kedvenc napilapját, mert nem tudja azt elolvasni? A hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek még napjainkban is nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a nyomtatásban megjelent folyóiratokhoz, újságokhoz, pedig éppen úgy kíváncsiak a közélet híreire, a legújabb tudományos felfedezésekre, a politikusok vitáira, egy-egy különleges receptre, egy vicces írásra, mint Ön. Kérjük, hogy felolvasásaival és adó 1%-ának felajánlásával tegyen azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek is elolvashassák, meghallgathassák az Önnek fontos cikkeket. A felajánlott adó 1%-okat többek között a felolvasott újságcikkeket tartalmazó Lapról hangra közösségi portál fenntartására és bővítésére fordítjuk.

Adószámunk: 18171776-2-42

Informatika a Látássérültekért Alapítvány